Ajajaj, jag har vist glömt att blogga om detta. Tur att det går att se till att blogginlägget ändå kommer in på rätt dag.

Jag och en till hade fått extra uppgifter med att visa startklassen och klass 1. Var mycket intressant att se hur momenten ser ut i startklassen fast jag har läst reglerna och fått en bild på det. Kan ju hända att jag och Svante får ett ryck…

Erox och jag fick lite tid på oss för att värma upp och han var verkligen på G. Tanken om att anmäla oss till tävling kom över mig vilket gjorde mig lite extra glad. Jag älskar att tävla…

När vi ska gå in på ”tävlingsområdet” så sjunker Erox med en gång. Under hela programmets gång är han på samma sätt som vid tävling, lite glad över det blev jag ju får då kanske jag kan få hjälp med det.
FF – Han var hela tiden i position dvs han pendlade inte och ingen luft. Men han ”låg” efter tyckte jag. Svängarna utförde han dåligt. Backandet ser bra ut, vi har en bra start där alltså.
Ställande – Han gjorde det som han skulle.
Inkallning – Lite högre fart behövs.
Sättande/läggande under gång – Jag valde läggande. Lite små puts.
Rutan – Detta moment har vi långt ifrån klart.
Apportering – Travade lätt ut, bra gripande, gick in… Bra avlämning.
Fjärren – Denna gjorde han urdåligt 😦 inga snabba lägganden eller bra uppsitt.
Hoppet – Då han haft en muskelbristning på ena bakbenet så ville jag ha ett lågt hinder (2 plankor). Han var lite osäker (var väl rädd att det skulle göra ont) så han klev försiktigt över hindret och vidare till mig. Allt i sloe motion.
Kon – Detta är långt ifrån klart.
Sitt i grupp – Inga problem alls. (vi gjorde detta sist).

Därefter tog vi en vattenvila.
Lotta och Molly skulle gå runt till oss och titta på ff, kontakt, lek och valfritt moment. Jag tränade lite ”runda” och fokus låg på ingen belöning vid ”pinnen/konen” detta då han gärna stannar till där.
Därefter tog jag och körde lite ff och då kom Lotta fram. Hon var också förbryllad över Erox ”Tävlingsmode” för det såg så bra ut på uppvärmningen. Jag sa att jag inte vet vad det beror på, men det ”måste” vara någon form av stress eller liknande hos mig fast jag inte känner det (men han gör). Vi skulle grunna på detta. Kan ju vara pressen av att andra tittar, har ju inte blivit så mycket av den varan när vi tränar pga träningskompisbrist…
Jag tog upp detta med bakandet så han gärna svänger ut med baken och inte förbli paralell, tog även upp de andra stegförflyttningarna.

Sedan tog vi en pause Erox och jag och precis när vi skulle sätta igång igen skulle Molly och hennes hund visa ”indianen” och Lotta med Trip visade lite olika sätt att få kontroll på en hets hunds aktivitet. Vissa saker ska jag testa på Erox…

Sedan kaffe och teori. Vi pratade mest om vad vi ska göra nästa gång som är om två veckor.
Det blir teoretisk och praktisk genomgång av följande moment med tips på inlärning.
* Rutan
* Apportering
* FF
* Gruppmomenten (som vi kommer att göra varje gång).

LÄXA!
* Prio är att få hunden att sitta i utgångsposition.
* Ta med en target (om man vill använda det i rutan).
* Träna omväntlockande och indianen.

Sedan körde vi gruppmomenten.

En liten tanke jag fick igår var min hållning när det gäller träningsmode vs tävlingsmode. Jag vet att jag sträcker upp mig på tävling, men gör jag det på träning? Ska jag vara slappare på tävling?

 

Annonser