Idag var vi en liten skara, några hade fått förhinder idag så vi var 4 st och hjälpinstruktören Molly (Lotta kom sedan).
Vi skulle börja med FF/LF (JA jag vet, det heter inte så längre men det skiter jag i). Erox var inte riktigt på G idag utan han fuskade en massa i svängarna. Jag VET att han kan ha super fina svängar men de kändes inte så idag. Fick dock beröm för hans svängar och bakdelskontroll. Vi var uppdelade 2 och 2 och vi kom fram till att jag måste öka flåset 😉 dvs gå snabbare med Erox. Så det är bara att träna på.

På teorin pratade vi om rutan. Lottas idé till det påminner mig massor om Nettan& Ingers sätt, skillnaden är target vs leksak. Lotta nämnde också en sak som jag tänkte på i början när jag skulle lära Ceasar rutan men blev utskrattad…  Det var att sätta bandet lite högre så att hunden ska ”hoppa” in mellan konerna.

Därefter gick vi ut och skulle träna target/rutan, en för stor ruta var uppställd men det struntade jag i utan jag ville se om Erox kom ihåg. Och det gjorde han. Men när jag ökade avståndet så stannade han innan och efter en stund gick han in. Då ska jag belöna med ”bra” och ropa in. Han gjorde rätt, men inte tillräkligt för att få bollen. Ska även träna lite mer på klara, färdiga gå, eller springa fort kommando tror jag Lotta kallade det.

Läxa till nästa gång:
Snabba lägganden (framför och vid sidan). För lägganden från stå ska hunden först påbörja ett sättande och sedan kasta ner framtassarna.

Nästa gång:
Apportering.

Fick en fin target av Lotta:

Annonser