Idag var det sista gången på kursen, så tråkigt. Jag har lärt mig massor och dessa instruktörer har varit toppen (faktiskt varit nöjd med alla instruktörer jag haft).

Läxan till idag var att komma på vad vi skulle göra. Men pga värmen så velade jag länge och strök både plan A, B, C & D. Så jag kom dit och viste inte vad jag ville göra, eller rättare sagt, jag visste VAD jag ville, men i och med värmen och det faktum att vi var ute och badade igår så visste jag inte hur mycket Erox skulle klara.

Men han var verkligen på G idag.

Började med kontakten i ff. Han tappar gärna i starten efter något/några steg. Men jag ska helt enkelt fortsätta som jag gör dvs belöna snabbt så fort han håller den. Jag ska öka längden sakta.
Tog även upp detta att han är super i språng (v-sväng måste vi träna lite mer på) och långsam marsch, men inte i vanlig.
Det jag ska testa är att ha honom att studsa innan för mer aktivitet. En annan fundering är detta att inte vara så hård när han ljuden vid start utan låta det passera för att se om det ökar aktiviteten.

Gripandet i apporten.
Han kan ta omtag ibland, men idag gjorde han inte det så kart… Ska testa att ha apporten lite högre upp för att se om det få bort omtagandet.

Snabba lägganden
Vi är på rätt spår och ska bara fortsätta nöta.

Rutan
2 saker kom fram som JAG måste tänka på.
1 säga ”Var är den?” när vi går fram till startpunkten för att få honom fokuserad på rutan. Detta funkade super på honom.
”Klara, färdiga” ska jag fortsätta med men frågan är om jag ska ha kvar ”rutan” för idag råkade jag säga ”GÅ” och då travade han iväg så glatt.
Han letar efter rutan fint och hittar in bra. Attityden är super, bra stanna.
Vi ska bara fortsätta.

Sedan skulle vi göra en kedja, jag valde: ställande, inkallning och fjärr.

Jag tyckte han var lite seg och efter när vi gick in på planen, men så var de det sista vi gjorde så han var kanske lite för trött för detta. Men efter att ha samlat ihop honom så skötte han sig bra.

Snygga transporter, inget tittande eller nosande.
Bra framföring och snyggt ställande.
Tjuvade lite på inkallningen (som jag inte hann uppfatta), lite dålig fart.
Snygg fjärr med bra skiften.

Detta vill säga att vi är på god väg i nästan alla momenten. Var ju ”bara” sitt i grupp och runda vi inte gjorde.

Annonser